Bnr

TV Producent Tuvalu Media, bekend van programma’s als ‘Ali B. Op Volle Toeren’ en ‘Groeten van MAX’, opereert sinds kort deels onder de een andere vlag. Het Franse productiebureau Newen heeft sinds februari dit jaar een strategisch belang in Tuvalu. Welk effect dat heeft op het nieuwe tv-seizoen bespreken we met directeur Taco Zimmerman.

Polakris
Aan de hand van een ‘hyperspectrale’ camera probeert Dennis van der Wiel de beste wijnoogst te maken die er is. Hij reisde deze zomer voor zijn bedrijfje Polakris door heel Frankrijk. Om de Frans wijnboeren te helpen.

Businessboost
In de rubriek BNR Businessboost helpt een ondernemer een ondernemer. Deze week heeft Anne van Eijsden van On The Rocks een vraag over hoe ze met haar duurzame producten de concurrentie aan kan gaan met minder duurzame varianten. Het antwoord komt van Dirk Vis van het duurzame sokkenmerk Qnoop.

Mekka-ondernemers
Het is een van de grootste bijeenkomsten ter wereld, de jaarlijkse pelgrimstocht de Hadj. Vandaag trekken er weer miljoenen mensen naar Mekka, en dat is ook voor ondernemers interessant. Alleen in Nederland worstelen retailers nog met die moslimdoelgroep. Ondernemer Mustafa Murat van Durum Company en marketeer Abdelaziz Aouragh over hoe je dat wel slim aanpakt.

Pitch, een jaar later
Veel startups redden het niet na een jaar ploeteren. In deze rubriek gaan we wekelijks kijken hoe een pitch-kandidaat van vorig jaar het nu doet. Vandaag Trudy Joling van Dyslexie Test & Tips.